Kokë e këmbë në dashuri

1200 Lekë
#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER
“Kokë e këmbë në dashuri” është romani i dytë i serisë së Motrave Bellinxhër. Tessa Bailey na dhuron një tjetër komedi romantike tepër zbavitëse për një donzhuan të thekur që padashje bie në dashuri me shoqen e tij të ngushtë, teksa përpiqet ta ndihmojë për t’i fituar zemrën një burri tjetër...

Peshkatari i gaforreve, Foks Thornton gëzon namin e një donzhuani seksi, që s’e vret mendjen për asgjë. Të gjithë e dinë që po ndenje me të, qejfin dhe zbavitjen, në shtrat dhe jashtë tij, e ke të sigurt. Ama, derisa njihet me Hana Bellinxhërin. Mirëpo ajo nuk bie pre e pamjes dhe joshjes së tij, nga ana tjetër, duket se vlerëson shumë... personalitetin e tij? Dhe do që të jenë shokë? E çuditshme. Por asaj i pëlqen tepër ai dhe nuk guxon të ndërmarrë ndonjë aventurë, i mjafton të jenë miq.
Hana ka ardhur në qytet për punë dhe pas shumë diskutimesh me të motrën, Pajperin, bie dakord që të flejë në shtëpinë e Foksit, në dhomën e miqve. Ajo e di që Foksi është gruar famëkeq, por nuk dyshon që ata të dy janë vetëm shokë. Ndërkaq, ajo ushqen ndjenja të thella për një kolegun e saj, i cili nuk ia kthen me të njëjtën monedhë, ndaj Foksi është njeriu i duhur që mund ta ndihmojë me jetën e saj të trishtuar dashurore. E armatosur me këshillat e Kazanovës së Uestportit, Hana rreket t’i tërheqë vëmendjen kolegut të saj... por sa më shumë kohë kalon me Foksin, aq më tepër e dëshiron. Ndërsa kufiri mes miqësisë dhe flirtit zë e davaritet, Hana nuk mund ta mohojë që dashuron gjithçka te Foksi, por nuk pranon të jetë gruaja e radhës në shtratin e tij.

Foksi kishte menduar se s’kishte gjë më të lehtë sesa të jetonte me shoqen e ngushtë. Veçse, ajo endet nëpër shtëpi mbështjellë vetëm me peshqir, fle në anën tjetër të korridorit dhe Foksi imagjinon të zgjohet pranë saj për gjithë jetën e vet... dhe... një njeri në det!, bie kokë e këmbë në dashuri me të. Për të, është torturë e vërtetë ta ndihmojë Hanën të flirtojë me një burrë tjetër, por nëse Foksi arrin t’i mposhtë demonët e tij dhe t’i tregojë Hanës që e do, ndoshta ajo do të zgjedhë atë?
Autori:
Kategoria:
Përktheu:Maria Hila
ISBN: 978-9928-371-74-4
Pesha: 420 g
Numri faqeve: 320

Përshkrimi

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER
“Kokë e këmbë në dashuri” është romani i dytë i serisë së Motrave Bellinxhër. Tessa Bailey na dhuron një tjetër komedi romantike tepër zbavitëse për një donzhuan të thekur që padashje bie në dashuri me shoqen e tij të ngushtë, teksa përpiqet ta ndihmojë për t’i fituar zemrën një burri tjetër...

Peshkatari i gaforreve, Foks Thornton gëzon namin e një donzhuani seksi, që s’e vret mendjen për asgjë. Të gjithë e dinë që po ndenje me të, qejfin dhe zbavitjen, në shtrat dhe jashtë tij, e ke të sigurt. Ama, derisa njihet me Hana Bellinxhërin. Mirëpo ajo nuk bie pre e pamjes dhe joshjes së tij, nga ana tjetër, duket se vlerëson shumë... personalitetin e tij? Dhe do që të jenë shokë? E çuditshme. Por asaj i pëlqen tepër ai dhe nuk guxon të ndërmarrë ndonjë aventurë, i mjafton të jenë miq.
Hana ka ardhur në qytet për punë dhe pas shumë diskutimesh me të motrën, Pajperin, bie dakord që të flejë në shtëpinë e Foksit, në dhomën e miqve. Ajo e di që Foksi është gruar famëkeq, por nuk dyshon që ata të dy janë vetëm shokë. Ndërkaq, ajo ushqen ndjenja të thella për një kolegun e saj, i cili nuk ia kthen me të njëjtën monedhë, ndaj Foksi është njeriu i duhur që mund ta ndihmojë me jetën e saj të trishtuar dashurore. E armatosur me këshillat e Kazanovës së Uestportit, Hana rreket t’i tërheqë vëmendjen kolegut të saj... por sa më shumë kohë kalon me Foksin, aq më tepër e dëshiron. Ndërsa kufiri mes miqësisë dhe flirtit zë e davaritet, Hana nuk mund ta mohojë që dashuron gjithçka te Foksi, por nuk pranon të jetë gruaja e radhës në shtratin e tij.

Foksi kishte menduar se s’kishte gjë më të lehtë sesa të jetonte me shoqen e ngushtë. Veçse, ajo endet nëpër shtëpi mbështjellë vetëm me peshqir, fle në anën tjetër të korridorit dhe Foksi imagjinon të zgjohet pranë saj për gjithë jetën e vet... dhe... një njeri në det!, bie kokë e këmbë në dashuri me të. Për të, është torturë e vërtetë ta ndihmojë Hanën të flirtojë me një burrë tjetër, por nëse Foksi arrin t’i mposhtë demonët e tij dhe t’i tregojë Hanës që e do, ndoshta ajo do të zgjedhë atë?

Informacion mbi librin

Autori

Tessa Bailey

Cmimi

1200 Lekë

ISBN

978-9928-371-74-4

Kategoria

Botime letrare

Nënkategoria

Letërsi bashkëkohore,Romancë

Koleksioni

Fluturëzat

Përkthyesi

Maria Hila

Titulli origjinal

Hook, line and sinker

Viti botimit

2024

Pesha

420 g

Numri faqeve

320

Recensione

"Ky roman hedh një vështrim mbi dëmin që u shkakton burrave objektifikimi toksik mashkullor, sepse Foksi duhet të hedhë pas krahëve normat dhe pritshmëritë kulturore që ka përvetësuar që në fëmijëri. (...) Një histori e zjarrtë dashurie që na tregon se si ndryshojnë personazhet për t’u kthyer në versionin më të mirë të vetes."
 Kirkus Reviews
 
 
"Zëri i saj është i freskët dhe bashkëkohor si ai i një komedie romantike në Netflix... Bailey shkruan batuta dhe skenarë komedish romantike me shumë zhdërvjelltësi, por ata që pëlqejnë edhe anën “përvëluese” të historive të dashurisë, do të zbulojnë se ajo është mjeshtre e fjalëve të pista."
 
 Entertainment Weekly
 
"Një libër romantik dhe inteligjent... Bailey na përcjell me mjeshtëri kiminë dhe miqësinë e vërtetë mes Hanës dhe Foksit, mes keqkuptimesh plot humor. Kjo komedi romantike brilante do t’i bëjë për vete lexuesit."
 Publishers Weekly
  
"Bailey vijon historinë e këndshme të filluar qysh në komedinë romantike “Na ishte një verë”, në të cilën Hana takon peshkatarin Foks... Muzika dhe deti i shton shijen dhe ngjyrën kësaj historie dashurie pasiononte."
 Booklist