Diaboliket

1400 Lekë
Ky botim realizohet falë ndihmës financiare të programit Europa Krijuese. #CreativeEurope4Books Përkthyesja Diana Çuli fitoi Çmimin për Përkthimin më të mirë të vitit, në panairin e Prishtinës, për vitin 2022. “Diaboliket” është pa dyshim vepra më përfaqësuese e shkrimtarit me një personalitet të spikatur Jules-Amédée Barbey d’Aurevilly: krijesat e tij, perverse dhe tërheqëse, të përbindshme dhe të adhuruara, përshkruhen me kënaqësinë e atij që, teksa lë të shfaqet kudo dëshira dhe epshi, i jep rëndësi erotike çdo detaji, dhe heronjtë e tij, dandy të lodhur e të zhgënjyer, verbohen nga eleganca, sqima, luksi dhe nga të gjitha ëndjet e shqisave. “Diaboliket” ju flet gjithë lexuesve të letërsisë dekadente dhe gotike e sidomos atyre që u pëlqejnë romanet me fammes fatales.
Autori:
Kategoria:
Përktheu:Diana Çuli
ISBN: 978-9928-371-07-2
Pesha: 135 g
Numri faqeve: 345

Përshkrimi

Ky botim realizohet falë ndihmës financiare të programit Europa Krijuese. #CreativeEurope4Books Përkthyesja Diana Çuli fitoi Çmimin për Përkthimin më të mirë të vitit, në panairin e Prishtinës, për vitin 2022. “Diaboliket” është pa dyshim vepra më përfaqësuese e shkrimtarit me një personalitet të spikatur Jules-Amédée Barbey d’Aurevilly: krijesat e tij, perverse dhe tërheqëse, të përbindshme dhe të adhuruara, përshkruhen me kënaqësinë e atij që, teksa lë të shfaqet kudo dëshira dhe epshi, i jep rëndësi erotike çdo detaji, dhe heronjtë e tij, dandy të lodhur e të zhgënjyer, verbohen nga eleganca, sqima, luksi dhe nga të gjitha ëndjet e shqisave. “Diaboliket” ju flet gjithë lexuesve të letërsisë dekadente dhe gotike e sidomos atyre që u pëlqejnë romanet me fammes fatales.

Informacion mbi librin

Autori

Jules-Amédée Barbey d'Aurevilly

Cmimi

1400 Lekë

ISBN

978-9928-371-07-2

Kategoria

Botime letrare

Nënkategoria

Europa Krijuese

Koleksioni

Skandal

Përkthyesi

Diana Çuli

Titulli origjinal

Les Diaboliques

Viti botimit

2022

Pesha

135 g

Numri faqeve

345

Recensione